Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Samo novčana kazna

Pogrebnicima poslali živu ženu u vreći: Bila je u centru za specijalnu skrb

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Centar za specijalnu skrb Glen Oaks u SAD-u kažnjen je s 10.000 dolara nakon što su u pogrebnom poduzeću otkrili da je žena koja im je poslana u vreći - još uvijek živa.

Centar za specijalnu skrb Glen Oaks u SAD-u kažnjen je s 10.000 dolara nakon što su u pogrebnom poduzeću otkrili da je žena koja im je poslana u vreći - još uvijek živa.

Odjel za inspekcije i žalbe u saveznoj državi Iowi potvrdio je da je 66-godišnjakinja 3. siječnja proglašena mrtvom u centru za specijalnu skrb koji se brine o oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Patila je od rane demencije, anksioznosti i depresije. Stavljena je u vreću za tijelo i odvedena u pogrebno poduzeće, gdje su radnici ustanovili da diše i pozvali hitnu pomoć. Odvedena je u bolnicu Mercy West Lakes. Disala je, no nije reagirala na pozive.

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom"

Žena je na kraju opet vraćena u centar za skrb, gdje je umrla 5. siječnja. Lisa Eastman, izvršna direktorica Centra za specijalnu skrb za Alzheimerovu bolest Glen Oaks, u priopćenju je istaknula da se centar brine o svojim štićenicima te da je i dalje predan pružanju skrbi, prenosi Sky News.

Iz policijske uprave objavili su da ne planiraju podnositi kaznene prijave zbog ovog slučaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene