Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresna snimka

Pogledajte trenutak u kojem Boeing pada u pustinju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što biste rekli da ste svjedoci putničkog zrakoplova koji pada u pustinju i raspada se na tlu uz ogroman oblak prašine.

Sigurno biste pomislili kako se radi o nekakvoj vrsti nesreće, nekakvoj havariji u zraku zbog koje je zrakoplov morao pokušati prisilno sletjeti. Druga stvar koju biste mogli pomisliti bila bi da takvo što nitko nije niti preživio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

No, sve što možete vidjeti na ovoj šokantnoj amaterskoj snimci zapravo su scene snimljene za potrebu dokumentarca "ozbiljno, ali moguće preživjeti", koji je u koprodukciji Discovery Channela i Channela 4, prennosi Daily Mail.

Zrakoplov Boeing, pun testnih lutki, namjerno je srušen u zabačenu meksičku pustinju, kako bi se testiralo kolika je mogućnost preživljavanja putnika i posade u slučaju pada na tlo.

Pilot koji je upravljao zrakoplovom iz njega je iskočio svega nekoliko minuta prije pada. Znanstvenici ovim testom žele ispitati sigurnost konstrukcije zrakoplova i pilotske kabine te kako ljudsko tijelo podnosi takve katastrofalne padove zrakoplova.

To je prvi put nakon 30 godina da je putnički zrakoplov namjerno srušen, kao dio znanstvenog projekta. Posljednji put kad je to učinjeno, bilo je 1984. godine, kad su NASA i FAA srušile Boeing 720 u pustinju Mojave u Kaliforniji radi eksperimenta.

Dokumentarac bi trebao biti objavljen kasnije ove godine. Pogledajte u međuvremenu ovu amatersku snimku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene