443761
443761
443761
443761
443761

Pogledajte što Francuzi čine na mjestu gdje je ubijen krvnik iz Nice

Dosadašnji rezultati istrage su otkrili da je Mohamed Lahouaiej Bouhlel pažljivo pripremao napad.

 
 
 
 
Šetnica u Nici prepuna je cvijeća u spomen na 84 žrtve suludog pohoda (FOTO: AFP)
Šetnica u Nici prepuna je cvijeća u spomen na 84 žrtve suludog pohoda (FOTO: AFP)

Šetnica u Nici, na kojoj je prije nekoliko dana počinjen stravičan zločin, prepuna je cvijeća u spomen na žrtve suludog pohoda. Međutim, jedno je mjesto drugačije, izdvaja ga to što se na njemu nalazi kamenje i smeće.

Upravo tamo je ubijen Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), muškarac odgovoran za smrt 84 ljudi. Mjestu prilaze brojni, a osim što tamo proklinju ubojicu, pljuju ili mokre.

Podsjetimo, dosadašanji rezultate istrage su otkrili da je krvnik pažljivo pripremao napad, međutim za sada baš ništa ne pokazuje njegovu povezanost s Islamskom državom.

Doduše, pretraga njegova računala je otkrila zanimanje za radikalanu džihadističku organizaciju, a sada je javnosti poznato i to da je od 1. do 13. srpnja na internetu gotovo svakodnevno pretraživao stihove Kurana i vjerske pjesme koje za propagandu koristi IS.

Također, zanimao se i za nedavne terorističke akcije poput one u Orlandu (49 mrtvih 12. lipnja na Floridi), ili Magnanville (pariška regija gdje su  13.lipnja ubijena dvojica policajaca). 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se