Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snaga prirode u 75 minuta

Spektakularno raspadanje ledenjaka veličine Manhattana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Grenlandu je zabilježeno odvajanje ledenjaka veličine Manhattana, a sve je trajalo 75 minuta. Fascinantnu snimku napravila je ekipa predvođena redateljem Jamesom Balogom.

Nedavno je objavljen dokumentarac 'Chasing Ice' ('U potrazi za ledom') u kojem je tim predvođen redateljem Jamesom Balogom promatrao i snimao svjetske ledenjake, sve s ciljem dokazivanja velikih klimatskih promjena, piše The Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljen popis Napokon znamo koliko ih ima na Zemlji! Slika nije dostupna Pine Island NEPOVRATNO otapanje ledenjaka na Antarktici

Fascinantne snimke odvajanja ledenjaka, koje možete pogledati u VIDEU ispod teksta, snimljene su na Grenlandu. Kako bi ljudima približio o kojoj se veličini ledenjaka radi, jedan je član ekipe cijeli događaj opisao kao da se zamisli da se počne rušiti područje veličine Manhattana, dijela New Yorka.

'Dijelovi ledenjaka letjeli su 180 metara u zrak i padali natrag u vodu', rekao je.

>> Nakon tjedan dana spašen iz pukotine ledenjaka

Odvajanje ledenjaka potrajalo je 75 minuta. A ranije ovoga ljeta odvio se uistinu jedinstven događaj, kada se je odvojio ledenjak dva puta veći od ovoga. To, na žalost, nije zabilježeno kamerom, ali je svakako jedan od posebnijih događaja u 150 godina, koliko ljudi promatraju ledenjake. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene