Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilja i na doktorat

Za inspiraciju: Domar koji je završio fakultet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijepodne tečajevi i nastava, poslijepodne domarska uniforma i posao do večernjih sati. Tako je izgledalo 12-godišnje školovanje kolumbijskog domara koji u 52. godini u rukama ima fakultetsku diplomu.

U Kolumbiju je stigao bez znanja engleskog jezika, na nagovor prijatelja upisao je tečaj, a kasnije i fakultet koji je nedavno završio. Idući je korak, kako kaže, doktorat.

Pročitajte i ovo Odron u Kolumbiji operacija spašavanja VIDEO Snimljen stravičan trenutak: Odronila se planina, gomila blata i kamenja zatrpala automobile, među mrtvima i djeca Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

Od bijega iz Jugoslavenske vojske do diplome u 52. godini života. Životni je to put domara kolumbijskog sveučilišta. Na tlo Kolumbije sletio je prije dvadesetak godina. Nakon završenog tečaja upisao je fakultet. Prijepodne predavanja, poslijepodne domarski posao i tako 12 godina.

"Na većini predavanja sam bio polovično prisutan, s lakoćom sam sve završio, nadam se da ću uspjeti preskočiti još jednu stepenicu", priča Gac Filipaj. Dvostruka uloga zbunila je većinu studenata.

"Studenti su bili sretni zbog mene. Neki su me pitali: Čekaj, nisam li te vidio u svom razredu? Jesi jesi.. Znači ti radiš ovdje? Da radim, događalo se nekoliko puta", kaže Filipaj. Od dolaska u Kolumbiju Gac živi mirno i povučeno.

"Nikada nisam težio pokazivanju, ne zanimaju me skupocjeni automobili, luksuz... tražim jednostavnost, uživam u mirnom životu", ističe on. Studenti i profesori puni su hvale za domara. Najviše ih oduševljava njegova skromnost i spremnost na pomoć.

"On je čovjek s velikim ponosom bez obzira na to što radi. Bilo da je riječ o njegovom domarskom poslu ili o znanstveniku, uvijek je uzdignute glave", napominje Peter Awn sa Sveučilišta Kolumbija. S diplomom u ruci, od domarskog posla ne odustaje. Školovanje neće zanemariti, idući korak je doktorat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene