Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poginuo ministar sporta Toga i 20 dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sporta Toga Atipe Kwako i najmanje još 20 osoba poginulo je jučer u padu putničkog helikoptera koji je prevozio nogometne dužnosnike nakon utakmice Togo - Sierra Leone.

Helikopter Paramount Airlinesa (u vlasništvu nigerijskog biznismena) koji je prevozio najmanje 20 osoba srušio se na aerodromu Lungi u blizini Freetowna, glavnog grada Sierra Leonea. 

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Prema nekin izvorima najmanje je jedna osoba preživjela pad, no to još nije potvrđeno. Svjedoci kažu da se ruski helikopter, koji je prevozio najmanje 22 osobe srušio ispred V.I.P. odjela i jednostavno zapalio. 

"Zaista je šokantno kada vidite da se helikopter jednostavno raspadne", rekao je jedan zaposlenik aerodroma.

Identitet žrtava nije odmah potvrđen, no lokalni je radio javio da se radi o dužnosnicima Nogometnog saveza Toga. Nogometni savez Sierra Leonea javio je da je poginulo 18 dužnosnika i navijača Togo i dva ili tri člana ruske posade. 

"Kako smo čuli, većina ih je spaljena do neprepoznatljivosti", rekao je Chernor Ojuku Sesay, glasnogovornik Nogometnog saveza Sierra Leonea.

Helikopter ih je samo trebao prebaciti na drugi aerodrom kako bi uhvatili let za Togo, a let do njega trebao je trajati samo 7 minuta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene