Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kravavo more

FOTO: Uginulo 150 kitova nasukanih na stijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 150 mladih kitova uginulo je na obalama Australije. Nasukani na stijene, najvjerojatnije tijekom lova plijena, iskrvarili su na obali naočigled članovima organizacije za zaštitiu životinja koji ih nisu mogli spasiti.

Državni službenici zaduženi za divlji život u Tasmaniji, gdje su stradali kitovi, kažu da će do takvih incidenata sigurno još doći tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Nove snimke kita kod Šolte (Snimili: Marin Nožina, Ante Copić) ribari u čudu Pogledajte nove čudesne snimke: Pored Šolte je zapravo viđeno jato kitova Slika nije dostupna Nisu ih uspjeli spasiti VIDEO: Eutanazirani deseci nasukanih kitova

Još uvijek se raspravlja zašto su kitovi poginuli u ovako velikom broju, ali većina se stručnjaka slaže da su životinje tijekom lova plijena izgubili svoje navigacijske vještine i završili u plitkoj vodi.

Trentačno tijela kitova leže razbacana na obalnim stijenama Tasmanije, a lokalni stanovnici i vladini službenici za zaštitu divljih životinja očajno ih pokušavali spasiti. Ali kitovi su teško ozlijeđeni kada su ih oceanske vode nasukale na oštre stijene, pa je njihovo spašavanje postalo nemoguć zadatak.

Međutim, grupu od oko 30 kitova ipak su uspjeli spasiti i preprtaili ih u dublje more.

‘Voljeli bismo da smo ih mogli sve spasiti’, rekao je Warwick Brennan, glasnogovornik tasmanijskog Državnog odjela za vode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene