Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poettering izrazio nadu da će se u Hrvatskoj ubrzo formirati vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering izjavio je danas u Bruxellesu da se nada kako će se u Hrvatskoj brzo oformiti vlada, kako bi se mogli nastaviti dosad uspješno vođeni pregovori o pristupanju Europskoj uniji.

"Pregovori o pristupanju koje je s hrvatske strane vodio Ivo Sanader, su napredovali. Nadam se da će politička situacija omogućiti da se uskoro formira vlada tako da možemo nastaviti pregovore", rekao je Poettering nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom
Mesićem.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Poettering je ponovio da se nada da će Europski parlament u ovom sazivu, kojemu mandat istječe u lipnju 2009., moći dati pristanak na pristupni sporazum s Hrvatskom.

Europski parlament prvi ratificira pristupni sporazum, nakon čega kreće proces ratifikacije po zemljama članicama Europske unije.

Predsjednik Mesić je rekao da je Poetteringa upoznao sa svojim pogledima na događaje u regiji, s izbornim procesom i reformama provedenim u Hrvatskoj.

"Upoznao sam ga sa svojim pogledima na događaje u regiji, s onim što radimo u Hrvatskoj, koje reforme smo proveli i koje još moramo provesti. Također sam ga upoznao s procesom formiranja vlade, s izbornim procesom koji je proveden u najboljim demokratskim tradicijama", rekao je Mesić.

Dodao je da je Poetteringu rekao da će Hrvatska nastaviti sa svojom proeuropskom politikom i s politikom dobrosusjedstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene