Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničena roditeljska prava

Podržavali 13-godišnju kćer da sama oplovi svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemske vlasti odlučile su ograničiti roditeljsko pravo skrbništva bračnom paru koji podržava naum svoje 13-godišnje kćerke da sama oplovi svijet u jedrilici.

Sud u Utrechtu u ponedjeljak je, odlučujući o zahtjevu centra za socijalnu skrb da spriječi planove 13-godišnje Laure Dekker da na jedrilici sama oplovi svijet, kazao kako ne bi bilo odgovorno dopustiti joj da to učini budući da nije još u stanju sama procijeniti rizike takvog putovanja. Centar je po hitnom postupku zatražio od suda da Laurinim roditeljima oduzme pravo skrbništva budući da je podupiru u naumu.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Laura je planirala krenuti na svoj put oko svijeta 1. rujna, a putovanje bi trebalo trajati dvije godine. Njezini roditelji su rekli da bi putem interneta nastavila školovanje s jedrilice, a od škole su već tražili da Lauri dozvole da dvije godine ne pohađa nastavu nego 'dopisno' polaže razrede.

'Sve ovisi o tome kako ste odgajani'

Nakon što je škola odbila zahtjev, a roditelji objavili da i dalje podržavaju naum svoje kćeri, uključio se centar za socijalnu skrb i otvorio istragu .Laura je u izjavi za javnu televiziju kazala kako je rođena na jedrilici svojih roditelja i da je već u dječjoj dobi postala izvrsnim skipperom te da se ne smatra premladom da bi sama oplovila svijet. 'Sve ovisi o tome kako ste odgajani', rekla je Laura. 'Ja sam odgojena da budem vrlo, vrlo samostalna', istaknula je ona. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene