Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv Damira Sirete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjeg Damira Sirete zvanog 'Sićo", podrijetlom iz Vukovara, donedavno nastanjena u Norveškoj, za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na Ovčari 1991.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo u ponedjeljak, Sireta je optužen da je kao pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara, koja bila u sastavu tadašnje JNA, bio u streljačkom vodu koji je u studenome 1991. pogubio 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na jami "Grabovo" na Ovčari kod Vukovara.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Slika nije dostupna Norveška će izručiti Damira Siretu Srbiji

>> Suđenje za Ovčaru: Svjedočio vojnik prebjeg iz tadašnje JNA, zarobljen u bolnici

Optuženi Sireta je uhićen u prosincu 2006. u Norveškoj, a 8. svibnja ove godine je izručen Srbiji.

Protiv Sirete vodit će se odvojen postupak u odnosu na suđenje koje je u tijeku protiv 17 optuženih pripadnika vukovarskog TO-a i paravojne postrojbe 'Leve Supoderice' pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, jer je na tom ponovljenom suđenju pri kraju dokazni postupak i uskoro se može očekivati presuda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene