Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Balkanski narkobos'

Optužnica protiv 'mozga organiziranog kriminala u BiH i u regiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalno tužiteljstvo na Kosovu podignulo je u petak optužnicu 'za ubojstvo i trgovinu drogom' protiv Nasera Keljmendija, balkanskog narkobosa koji je dvije godine na američkom popisu glavnih svjetskih trgovaca drogom.

Naser Keljmendi (57), je optužen 'po nekoliko točaka, među kojima za organiziran kriminal, ubojstvo u mafijaškim krugovima u Bosni i Hercegovini te za krijumčarenje stotina kilograma heroina', izjavila je novinarima Liridona Kozmaqi-Hajdaraj, glasnogovornica državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Državljanin BiH, Keljmendi je uhićen u svibnju 2013. u okolici Prištine na zahtjev bosnaskohercegovačkih vlasti.

Policija ga smatra 'mozgom organiziranog kriminala u BiH i u regiji'.

U Italiji uhvaćen odbjegli mafijaš

Naser Kelmendi uspio je pobjeći 2012. kada je policija BiH pokrenula veliku operaciju 'protiv najveće kriminalne organizacije' u BiH koja se bavila trgovinom drogom i bila upletena u ubojstva koji su dosezala do struktrue valsti.

U BiH je Kelmendi optužen za prodaju i rasparčavanje narkotika u Južnoj Americi, Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj i zapadnoj Europi.

BiH i Kosovo nemaju potpisan sporazum o izručenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene