Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost mu zamjera propuste

Podgorica: Đukanović nema namjeru podnijeti ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović izjavio je u srijedu u parlamentu da neće podnositi ostavku na premijersku dužnost, odgovarajući na zastupničko pitanje o tome je li točna informacija da se 13. srpnja sprema podnijeti ostavku.

"Gospodine Miliću, mislio sam da odgovor na to pitanje ostane moja tajna do 13. srpnja ove godine. Međutim, izuzetna obavještenost pojedinih političkih lidera i medija su tu moju nadu pretvorili u iluziju. Da vas onda ipak obavijestim, neću podnijeti ostavku”, rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje čelnika Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića.

U međuvremenu je ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija oštro negiralo navode jednog od čelnika oporbenog saveza Demokratski front Nebojše Medojevića da je tijekom službenog posjeta premijera Mila Đukanovića Bruxellesu bilo riječi o njegovoj ostavci.

Pročitajte i ovo Milo Đukanović Na čelu od 1998. godine Potez nakon poraza na izborima: Đukanović podnio ostavku na mjesto predsjednika DPS-a Paula Klaić Saulačić Izbori u Crnoj Gori Što danas kažu građani o novom predsjedniku Crne Gore? Reporterka Dnevnika Nove TV javila se iz Podgorice

"Prilikom svih susreta kako s visokim dužnosnicima EU, tako i s predstavnicama država članica, nikada, pa ni tijekom posljednjeg boravka u Bruxellesu, nije spominjana tema koju Medojević navodi. Naprotiv, prilikom svih susreta iskazana je puna potpora nastavku suradnje s crnogorskom vladom, čiji je glavni vanjskopolitički prioritet europska i euroatlantska integracija", stoji uz ostalo u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

>> 'Igrali ste se vatrom, a sada ste izgorjeli! Hrvatska je osramoćena!'

Iz ministarstva su podsjetili da je Crna Gora za kratko vrijeme ispunila neophodne uvjete za otvaranje pregovara s EU, a u prethodnom razdoblju završila proces screeninga i privremeno zatvorila dva pregovaračka poglavlja.

>> Tragedija u Crnoj Gori: Četiri mladića stradala u bunaru

Oporba i dio javnosti u posljednje vrijeme najviše zamjeraju vladi i premijeru Đukanoviću na izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji u zemlji, koja se manifestira velikim brojem štrajkova, te na davanju jamstava na višemilijunske kredite za funkcioniranje Kombinata aluminija u Podgorici (KAP), koji je u vlasništvu stranog partnera. Povezuju ga također, kako tvrde, s krađom nedavnih predsjedničkih izbora za koje su domaći i međunarodni promatrači ustvrdili da su prošli regularno, a vladi i Đukanoviću zamjeraju i druge propuste u radu, ponajviše neotkrivanje korupcije i kriminala na najvišoj razini.
(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene