Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje stoljeća

VRHUNAC POLITIČKOG SKANDALA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje suđenje bivšem visokom kineskom dužnosniku Bo Xilaiju (64), optuženom za korupciju, uzimanje mita i zloporabu ovlasti. Analitičari suđenje drže testom odlučnosti novoga predsjednika Xija Jinjpinga da u djelo provede obećanja o suzbijanju korupcije.

Suđenje bivšem šefu komunističke partije jugoistočne kineske metropole Chongqinga danas počinje suđenje za korupciju, priomanje mita i zlouporabu ovlasti. Agencija Reuters prenosi kako je gotovo sigurno da će ga sud proglasiti krivim. Početak suđenja bit će i njegovo prvo pojavljivanje u javnosti u preko godinu dana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Bo Xilai optužen za korupciju i zloporabu ovlasti

Suđenje Xilaiju predstavlja kulminaciju najvećeg političkog skandala u Kini još od 1976. godine i kraja tamošnje kulturne revolucije. Ono predstavlja i svojevrstan sraz pristaša tematski maoističkog socijalnog programa jednakosti protiv ekonomije koja sve više naginje kapitalizmu i koju zagovara današnji službeni Peking. To je ujedno i pokazatelj podjela unutar, i kuineske Komunističke partije, kao i čitavog kineskog društva. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene