Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako trgovati cijenom dionica

Počinje nova sezona financijskog izvještavanja i nova prilika za trgovanje cijenom dionica svjetskih tvrtki

PR
PR Foto: PR
Kao i svake godine, sezona financijskog izvještavanja započinje početkom listopada, kada velike svjetske tvrtke objavljuju rezultate svog poslovanja u prethodnom kvartalu. Divovi kao što su Goldman Sachs, JP Morgan i Bank of America su prvi koji objavljuju svoje rezultate.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Dok mnogi analitičari predviđaju još jednu iznimno uspješnu sezonu, investicijske banke, kao što je Goldman Sachs, upozoravaju da visoke procjene i poteškoće u opskrbnom lancu mogu utjecati na buduće kretanje cijena nekih tvrtki i kažu da trgovci moraju birati dionice s tim čimbenicima na umu.

Lakši način za procjenu koje tvrtke bi mogle prikazati pozitivne rezultate poslovanja jeste sektor odnosno industrija kojoj pripadaju.

PR PR Foto: PR



Na primjer, mudro je razmotriti tvrtke iz naftne industrije kao što su Exxon, Chevron ili British Petroleum. Potražnja je u porastu, a cijena nafte je porasla iznad 80 dolara i kreće se oko najviše razine od 2014.godine. Naftne tvrtke mogu imati korist od viših cijena, , osobito u nedostatku opskrbe.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Što se tiče potražnje, povećanje broja putovanja nakon olakšavanja ograničenja povećava cijenu goriva i nafte, kao i cijene dionica zrakoplovnih tvrtki poput IAG Airlines, American Airlines, Delta Air Lines i Lufthansa.

Industrije koje će patiti od problema s opskrbnim lancem uključuju trgovce i sektore koji koriste čipove u svojim proizvodima. Globalni nedostatak čipova znači da bi proizvođači električnih vozila mogli biti ranjivi, iako je Tesla i pored toga uspio ostvariti rekordne isporuke tijekom prošlog mjeseca. S druge strane, Bloomberg je nedavno istaknuo da su nedostatak energenata i visoke cijene nafte pozitivni čimbenici za proizvođače električnih automobila kao što su Nio i Tesla.

Unatoč opasnosti od povlačenja u nekim sektorima, trgovcima dionica ostaje mnogo mogućnosti.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.


Izvori: Reuters, CNBC, Marketwatch

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene