Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počinitelji ubojstava u finskim školama vjerojatno su bili u kontaktu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelji dvaju napada u finskim školama u kojima je ubijeno 20 ljudi, vjerojatno su kontaktirali prije izvršenja svojih zločina, doznaje se danas od istražitelja.

Jedan od voditelja istrage, Jari Neulaniemi, rekao je da je "moguće i vjerojatno da su bili u kontaktu". Potvrdio je da su dijelili zajedničke interese i ideje te da su "bili jako slični".

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Matti Juhani Saari, koji je ubio 10 osoba u utorak u svojoj strukovnoj školi u Kauhajoki, prije nego što je počinio samoubojstvo, kupio je pištolj kalibra 22 u mjestu Jokela, oko 40 km od Helsinkija, gdje je prošle godine izveden sličan pokolj, istaknuo je Neuaniemi.

U istoj trgovini oružjem, jedinoj u tom malom gradu jedan 18-godišnji gimnazijalac Pekka-Eric Auvinen kupio je poluatomatski pištolj kojim je ubio osam ljudi u svojoj gimnaziji, pa sebe 7. studenoga 2007. 

>> Finska tuguje za ubijenim učenicima

Istražitelji još nemaju nikakav konkretan dokaz fizičkog ili kontakta na daljinu između dvojice mladih ljudi, ali računaju da će to pokazati pretraživanja računala Matti Saarija.

Vlasnik trgovine oružjem nije želio komentirati događaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene