Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazano gotovo 2.000 letova!

Počeo štrajk u Lufthansi: Otkazani letovi i u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je u ponedjeljak gotovo sve svoje letove zbog štrajka zemaljskog osoblja koje traži povećanje plaća.

Od gotovo 1.800 predviđenih letova, "realizirat će se 20 na kratkim i srednjim dugim te 12 dugih letova", rekao je glasnogovornik tvrtke.

Zrakoplovna kompanija upozorila je još u subotu da će gotovo svi njezini predviđeni letovi u deset zračnih luka biti otkazani. U Lufthansinoj glavnoj luci, Frankfurtu, najvećoj njemačka zračnoj luci i trećoj najvećoj u Europi, ostvarit će se samo šest letova od 50 predviđenih.

Pročitajte i ovo Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk Ilustracija Uzrok nepoznat U požaru u stambenoj zgradi ozlijeđeno 19 osoba: U akciji spašavanja sudjelovalo više od 70 ljudi

Otkazani letovi u Hrvatskoj

Zbog štrajkau Njemačkoj otkazani su letovi i u Hrvatskoj. U Zračnoj luci Zagreb otkazani su letovi za i iz Frankfurta i Munchena, a isto je i sa Splitom i Dubrovnikom.

Letovi filijale Germanwings nisu pogođeni štrajkom.

Putnici Lufthanse pozvani su obavijestiti se na internetskoj stranici www.lufthansa.com prije polaska u zračnu luku, navodi se. Avionske karte otkazanih letova mogu se refundirati ili zamijeniti za druge letove, odnosno za vlakove, objavila je kompanija.

>> Štrajk na Lufthansinim šalterima, otkazano gotovo 700 letova

Njemački sindikat Verdi traži za 33.000 zaposlenika Lufthanse koji rade u zračnim lukama te za dio kabinskog osoblja, povećanje plaće od 5,2 posto u 12 mjeseci u Njemačkoj. Traži i jamstva za radna mjesta.

Sindikat navodi da je nakon trećeg kruga pregovora Lufthansa predložila porast plaća između 0,4 i 0,6 posto u godinu dana.

Prvi štrajk upozorenja krajem ožujka završio je otkazivanjem 700 letova od 1.800 predviđenih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene