455060
455060
455060
455060
455060

"Odlazite odavde": Dio građana ne želi gledati kako imućni Arapi naseljavaju BiH

  • , 27.10.2016., 16:40
  • Autor:
  • komentara

Prosvjednici općine Hadžići navodno dijele letke u kojima je prikazana žena koja nosi burku. Ispod slike stoji potpis - odlazite! Sve zbog nezadovoljstva činjenicom da im je u susjedstvu naselje u koje ne smiju ući osim ako nisu ondje zaposleni.

 
 
 
 
Sporni kompleks u Hadžićima (FOTO: Screenshot/YouTube)
Sporni kompleks u Hadžićima (FOTO: Screenshot/YouTube)

Ako je za vjerovati onom što prenosi novinar Daily Maila, građani općine Hadžići, smještene jugozapadno od Sarajeva, počeli su prosvjedovati protiv doseljenika iz arapskih zemalja.

"Dijele letke na kojima se nalaze žene u burkama, a ispod tih slika stoji potpis - odlazite!", navodi autor, pa ističe podatke o kompleksu Resort Osenik nadomak Tarčina o kojem ste već imali priliku čitati na našem portalu.

Podsjetimo, prije nekoliko godina je kuvajtski investitor nadomak Tarčina kupio gotovo 160 tisuća kvadrata te je na tom zemljištu izgradio 160 luksuznih kuća.

Lokalni stanovnici, tako se barem tvrdi, od tada mjestu smiju prilaziti isključivo ukoliko su zaposleni kao posluga, a čuvaju ga visoki zidovi i naoružani čuvari.

Direktor tog kompleksa je potvrdio da osiguranje postoji, ali i u međuvremenu opovrgnuo da je bilo kome zabranjeno da u njega uđe ili tamo kupi nekretninu.

U kompleksu se uglavnom nalaze žene i djeca imućnih biznismena koji svraćaju tek povremeno, a u članku je navedeno i to da investitor luksuzne kuće oglašava isključivo u Kuvajtu po cijeni od 150.000 eura.

I doista, da mnogi nisu skloni "arapizaciji" Bosne i Hercegovine može se zaključiti na temelju komentara na tamošnjim portalima, pa u tom kontekstu bilježimo prilično burne reagirakcije kada je u srpnju ove godine u medijima rečeno da će Kuvajćani graditi novo naselje u blizini Sarajeva koje će se zvati Ilidža Pearl Resort.

Reagirajući na sve rašireniju prodaju zemljišta Arapima u BiH, ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Esad Duraković u autorskom je tekstu za lokalne medije upozorio kako utrka za nekretninama i novcem može imati pogubne posljedice po budućnost BiH.

Naravno, ne vide svi u problem u dolasku Arapa, pa se tako čini da se najmanje žale u Turističkoj zajednici Bosne i Hercegovine.

Eto prije samo tjedan dana je Agencije za statistiku BiH prijevila da je u prvih šest mjeseci ove godine BiH je posjetilo 4039 turista iz Saudijske Arabije, što je povećanje za 95,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Saudijci su u BiH ostvarili 9249 noćenja te su prosječno u Bosni i Hercegovini ostajali 2,3 dana. Kuvajtskih turista bilo je 3519, što je 7.4 posto manje nego u prvom polugodištu 2015. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se