Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradit će još

"Odlazite odavde": Dio građana ne želi gledati kako imućni Arapi naseljavaju BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici općine Hadžići navodno dijele letke u kojima je prikazana žena koja nosi burku. Ispod slike stoji potpis - odlazite! Sve zbog nezadovoljstva činjenicom da im je u susjedstvu naselje u koje ne smiju ući osim ako nisu ondje zaposleni.

Ako je za vjerovati onom što prenosi novinar Daily Maila, građani općine Hadžići, smještene jugozapadno od Sarajeva, počeli su prosvjedovati protiv doseljenika iz arapskih zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevareni brojni turisti Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija... Sarajevo, ilustracija velika zagađenja U Sarajevu na snazi uzbuna: "Stanje je alarmantno"

"Dijele letke na kojima se nalaze žene u burkama, a ispod tih slika stoji potpis - odlazite!", navodi autor, pa ističe podatke o kompleksu Resort Osenik nadomak Tarčina o kojem ste već imali priliku čitati na našem portalu.

Podsjetimo, prije nekoliko godina je kuvajtski investitor nadomak Tarčina kupio gotovo 160 tisuća kvadrata te je na tom zemljištu izgradio 160 luksuznih kuća.

Lokalni stanovnici, tako se barem tvrdi, od tada mjestu smiju prilaziti isključivo ukoliko su zaposleni kao posluga, a čuvaju ga visoki zidovi i naoružani čuvari.

Direktor tog kompleksa je potvrdio da osiguranje postoji, ali i u međuvremenu opovrgnuo da je bilo kome zabranjeno da u njega uđe ili tamo kupi nekretninu.

U kompleksu se uglavnom nalaze žene i djeca imućnih biznismena koji svraćaju tek povremeno, a u članku je navedeno i to da investitor luksuzne kuće oglašava isključivo u Kuvajtu po cijeni od 150.000 eura.

I doista, da mnogi nisu skloni "arapizaciji" Bosne i Hercegovine može se zaključiti na temelju komentara na tamošnjim portalima, pa u tom kontekstu bilježimo prilično burne reagirakcije kada je u srpnju ove godine u medijima rečeno da će Kuvajćani graditi novo naselje u blizini Sarajeva koje će se zvati Ilidža Pearl Resort.

Reagirajući na sve rašireniju prodaju zemljišta Arapima u BiH, ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Esad Duraković u autorskom je tekstu za lokalne medije upozorio kako utrka za nekretninama i novcem može imati pogubne posljedice po budućnost BiH.

Naravno, ne vide svi u problem u dolasku Arapa, pa se tako čini da se najmanje žale u Turističkoj zajednici Bosne i Hercegovine.

Eto prije samo tjedan dana je Agencije za statistiku BiH prijevila da je u prvih šest mjeseci ove godine BiH je posjetilo 4039 turista iz Saudijske Arabije, što je povećanje za 95,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Saudijci su u BiH ostvarili 9249 noćenja te su prosječno u Bosni i Hercegovini ostajali 2,3 dana. Kuvajtskih turista bilo je 3519, što je 7.4 posto manje nego u prvom polugodištu 2015. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene