Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pocar traži uhićenja Mladića i Hadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Fausto Pocar zatražio je u UN-u hitno uhićenje dvojice preostalih bjegunaca, ratnog zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića i bivšeg čelnika hrvatskih Srba Gorana Hadžića.

Pocar je pred Općom skupštinom podsjetio 192 članice UN-a da su obvezne surađivati sa Sudom, ne samo uhićenjem bjegunaca, već i predajom dokumenata, te osiguravanjem i zaštitom svjedoka.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Pocar je pohvalio Srbiju za uhićenje bivšeg čelnika bosanskih Srba Radovana Karadžića 21. srpnja i bivšeg zapovjednika policije bosanskih Srba Stojana Župljanina 11. lipnja ove godine.
'Ipak, ne možemo uspješno dovršiti svoj posao ako se dvojica preostalih bjegunaca, Ratko Mladić i Goran Hadžić, hitno ne uhite', rekao je Pocar.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić rekao je nakon uhićenja Karadžića da uhićenje Mladića i Hadžića predstavlja 'međunarodnu obvezu' Srbije, a isto je ponovio i srbijanski veleposlanik pri UN-u Pavle Jevremović.

'Srbijanski Akcijski tim nastavlja u potpunosti provoditi operacije potrage za bjeguncima. Vjerujemo da se Ratko Mladić i Goran Hadžić ne mogu zauvijek skrivati i da će uskoro biti uhićeni i prebačeni u Den Haag', rekao je Jevremović.

Nova srbijanska demokratska vlada jasno je dala do znanja da se želi priključiti Europskoj uniji, a najveća prepreka približavanju zasad je neuspjeh u potrazi za odbjeglim osumnjičenicima za ratne zločine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene