Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražili predaju

Pobunjenici u Ukrajini napali vojarnu usprkos primirju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnik koji podupire separatiste i čiji je sin bio u zgradi vojarne rekao je da vojna postrojba ima '200 do 300 ljudi'.

Proruski separatisti napali su u četvrtak navečer vojarnu postrojbe zadužene za pratnju zarobljenika u središtu Donjecka, pobunjeničkog uporišta na istoku Ukrajine, izvijestio je AFP.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Barem dvjesto naoružanih pobunjenika zatražilo je od pripadnika te postrojbe Ukrajinske nacionalne garde da se predaju i polože oružje. Kada su ovi to odbili, pobunjenici su počeli pucati, usprkos primirju koje su obje strane prihvatile i koje istječe u petak navečer.

Ispred vojarne je bilo oklopno vozilo separatista s ruskom zastavom.

Stanovnik koji podupire separatiste i čiji je sin bio u zgradi vojarne, rekao je da vojna postrojba stacionirana u središtu Donjecka, okružena stambenim zgradama i bistroima ima '200 do 300 ljudi'.

Putin pozvao na produljenje primirja: 'Nadamo se da nam za to neće trebati oružje'

'Postavili su (pobunjenici) ultimatum vojnicima koji se nisu htjeli predati. Borci donjecke republike (samoproglašene, separatističke) počeli su pucati', rekao je za AFP taj 49-godišnji čovjek po imenu Sergej.

Ukrajinska nacionalna garda je rekla u priopćenju da je taj napad odbijen i da u njemu nitko nije ranjen. Dodala je da traju pregovori s predstavnicima separatista.

Ova postrojba Nacionalne garde nije sudjelovala u operacijama ukrajinske vojske pokrenutim u travnju u toj industrijski razvijenoj rusofonskoj pokrajini na istoku Ukrajine protiv proruske pobune.

Primirje koje je Kijev proglasio a pobunjenici ga prihvatili, istječe u petak u 22.00 sata po mjesnom vremenu (21.00 sat po srednjoeuropskome). Zapadni čelnici i Rusija pozivaju proeuropske vlasti u Kijevu da produlje primirje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene