Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve neizvjesnija utrka

Pobjeda Santoruma prijeti kaosom među republikancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neizvjesna utrka za republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima.

Utrka za republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima mogla bi dobiti posve novi smjer nakon unutarstranačkih izbora u Arizoni i Michiganu koji će se održati u utorak. Ambiciozni kandidat Rick Santorum prijeti pretvaranjem u kaos ionako nepredvidive utrke.

Mitt Romney, nekoć vodeći kandidat i unaprijed proglašeni pobjednik utrke za nominaciju, i Santorum imaju podjednake šanse u Michiganu, državi u kojoj je Romney odrastao, a njegov otac bio direktor automobilske tvrtke i popularni guverner.

Pobjeda Santoruma mogla bi dodatno zabrinuti Romneya i pojaćati već dugotrajne sumnje u njegovu sposobnost za osvajanje republikanske nominacije pretvoriti u paniku u vrhu stranke.

Republikanci, međutim, sumnjaju i u pobjedničke sposobnosti Santoruma, tvrdog konzervativca koji je izazvao kontroverze komentarima o društvenim pitanjima kao što su kontrola rađanja, prenatalno testiranje i vojna služba žena.

Santorumovo jačanje i Romneyev pad popularnosti potaknuli su nagađanja o uključivanju novih kandidata u utrku koja bi mogla trajati sve do izborne konvencije Republikanske stranke u kolovozu. Hina

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Izbori u SAD-u: Trump vs Biden - 4 Bitka za SAD Tko će iduće četiri godine voditi najmoćniju zemlju svijeta? Ni Trump ni Biden nisu baš mladi, no Biden bi mogao ući u povijest

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene