Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Rusi rade na tome

Pobjeda diplomacije: Novu rezoluciju o Siriji UN-u će predložiti Francuska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska će predložiti rezoluciju Vijeću sigurosti UN-a da se svo kemijsko naoružanje Sirije stavi pod nadzor međunarodne zajednice, kako bi ga se moglo uništiti, najavio je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius.

Ako bi Sirija prekršila te nove uvjete oko kemijskog naoružanja, ističe francuski ministar Laurent Fabius, posljedice po tu zemlju mogle bi biti 'izrazito ozbiljne', prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

>> Asad o 'CRVENOJ LINIJI': Nju nije povukao svijet, već Obama!

Uz tu rezoluciju išao bi i zahtjev Siriji za potpunom inspekcijom svog kemijskog naoružanja te zemlje. I Rusija isto tako ima plan kako staviti svo kemijsko naoružanje pod međunarodnu kontrolu.

Fabius je na pressici u parizu istaknuo kako je taj plan već i prije bio predmet razgovora, ali da je sad opet aktualan zbog velikog pritiska koji se događa posljednjih tjedana na sve strane.

Rusi su dosad blokirali sve francuske napore u Vijeću sigurnosti. Ruski ministarv Sergej Lavrov ističe kako postoji 'konkretan plan' kako da sirijski režim preda svo svoje kemijsko naoružanje.

'Mi (Rusija) trenutno pripremamo radni, precizan i kompletan plan i za to doslovce u ovom trenutku, u ovim minutama, postoje kontakti sa sirisjkom stranom', naglasio je Lavrov.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene