Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnja meksičkog nadbiskupa

'Pobačaj je gori od svećeničkog zlostavljanja djece!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup meksičkog grada Tuxtle Gutierreza našao se u središtu skandala zbog nespretne izjave da je pobačaj veći zločin od svećeničkog zlostavljanja djece.

Meksički nadbiskup Fabio Martínez Castilla našao se u središtu skandala zbog izjave da je pobačaj znatno ozbiljnija stvar od silovanja djeteta od strane svećenika. Kako javlja Fox News Latino, nadbiskup grada Tuxtle Gutierreza u saveznoj državi Chiapas spornu je rečenicu izrekao tijekom propovijedi u lokalnoj katedrali svetog Marka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Uroš Pašajlić držao je u kadi Uhićen monstrum koji je zlostavljao djevojčicu. Majka ga brani: "On je fenomenalan otac, sve je pobrkala ta ku*va i sektaš"

>> Umrla jer nisu dozvolili prekid trudnoće: Tisuće Iraca za ublažavanje zakona o pobačaju

Kazao je da je seksualno zlostavljanoj djeci budućnost uništena, odnosno da 'umire', ali da se to ne može uspoređivati s pobačajem jer je to 'ubojstvo'. 'Kvalitativno, pobačaj je mnogo ozbiljnija stvar nego što je to zlostavljanje djece od strane svećenika. Kvantitativno, obje stvari nanose veliku bol i zaslužuju kaznu', rekao je nadbiskup.

Vidjevši u što se uvalio, Martinez Castilla je naknadno imao potrebu pojasniti što je zapravo htio reći pa je napomenuo kako svećenici zlostavljači nikako ne zaslužuju oprost, nego ih treba strpati u zatvor i zabraniti im pristup crkvama. Ipak, kaže da zbog velikog broja slučajeva zlostavljanja koji već godinama progone Katoličku crkvu svećenici ne bi trebali postati dežurnim metama, ističući da zlostavljača ima i među učiteljima, političarima, liječnicima itd.

Martinez Castilla je inače za nadbiskupa zaređen početkom ove godine, a otprije je poznat kao glasan protivnik pobačaja i kontracepcije. Kondome je svojedobno nazvao najobičnijom zakrpom koja služi za izbjegavanje odgovornosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene