Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na rubu summita

Plenković i Cerar sastat će se u Bruxellesu, najavljeni ozbiljni razgovori o pitanju granica

Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP)
Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp
Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak da će tijekom dvodnevnog summita u Bruxellesu razgovarati sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom, koji je, sa svoje strane, rekao da očekuje ozbiljne razgovore o pitanju granica.

"Naši su kolege bili u kontaktu i imat ćemo prilike za razgovor tijekom ova dva dana", rekao je Plenković. Cerar je rekao da očekuje ozbiljan razgovor i da je "uvjeren da će se na rubu summita razgovarati o provedbi arbitražne odluke o granici, pitanju koje opterećuje".

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Od rujna smo se sastali već šest puta, stalno smo u kontaktu. Imali smo šest ozbiljnih razgovora i dijalog je vrlo intenzivan, ne samo među nama nego i na razini stručnjaka, tako da očekujem ozbiljan razgovor o toj temi. Rok istječe, Slovenija je potpuno spremna, ali ne možemo sami, prije svega što se tiče granice na kopnu, stoga očekujem da Hrvatska bude kooperativnija, da postignemo dogovor", rekao je Cerar.
Cerar je rekao da će do razgovora vjerojatno doći sutra, a na pitanje kakav napredak očekuje, rekao je da "sada ne bi otkrivao pojedinosti". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene