Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Platit ćemo samo da Thompson ne dođe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izražavajući otvoreno protivljenje glazbenom opusu, ikonografiji i sarajevskom gostovanju Marka Perkovića Thompsona, Židovska zajednica Bosne i Hercegovine spremna je svojim novčanim prilozima i angažmanom pomoći gradnju Katoličkoga studentskog doma u sarajevskom naselju Stup.

U razgovoru za Večernji list predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci kazao je kako su oni organizacijom različitih manifestacija, koncerata, pa i konkretnim financijskim prilozima, spremni pomoći da studentski centar bude sagrađen. Zbog toga Anto Jelić, predsjednik sarajevske središnjice Hrvatskoga katoličkog dobrotvornog društva i organizator koncerta, i planira u Sarajevo dovesti Thompsona.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Na "heretički" upit hoće li koncert u Zetri biti održan, organizator Anto Jelić tvrdi da je dogovoren termin, uza svu potrebnu suglasnost policije. Prema scenariju, Thompson bi koncert započeo pjesmom "Ivane Pavle Drugi". Ipak, upitno je hoće li on biti održan.

Naime, Zelene beretke i druge sarajevske udruge proizašle iz posljednjeg rata, kako doznajemo, prijete prosvjedima i blokadom koncertnog prostora.

Ako mi odlučimo da koncerta neće biti, neće ga biti i tu nema priče poručuje predsjednik Zelenih beretki Muhamed Švrakić.

Iako je napomenuo da pojedini njegovi suborci i članovi udruženja koji su se borili u HV-u slušaju Thompsonove pjesme, ipak smatra da njegovo gostovanje u Sarajevu nije poželjno zbog toga "jer na neki način promovira fašizam".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene