Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pljunuo' 33 milijuna eura

Kakav šef! Odmorom u Francuskoj počastio svojih 6.400 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je kineski milijarder na plaćeni odmor u Francusku poveo 6.400 svojih radnika, prozvali su ga najdarežljivijim šefom.

Kineski milijarder Li Jinyuan, predsjednik kompanije Tiens Group, poveo je 6.400 radnika svoje tvrtke na godišnji odmor, te im platio sve troškove, na što je potrošio oko 33 milijuna eura (oko 250 milijuna kuna).

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Darežljivi direktor Li Jinyuan rezervirao je 140 hotela u Parizu za više od polovice svojih radnika na četiri noći. Svojim je zaposlenicima platio smještaj, turističke vodiče, ulaznice u Louvre i Eiffelov toranj. Rezervirao je i putovanje vlakom za sve iz Pariza na Azurnu obalu.

4.760 radnika noćit će u hotelima s četiri i pet zvjezdica u Monacu i Cannesu. Na odmor je poveo 5.400 radnika iz Kine, a ostali su s drugih lokacija diljem svijeta.

Bogati šef sebi smanjio plaću za 93% kako bi svim zaposlenicima uvećao honorare

Na ovakav čin ponukala ga je 20-godišnjica partnerstva Tiensa s Francuskom. Radnici su u najvećem ljudskom lancu na svijetu ispisali riječi 'Tiensov san je u Nici na Azurnoj obali'.

Tiens radi u brojnim sektorima uključujući turizam, e-prodaju, zdravstveni menadžment i biotehnologiju. Jinyuan, koji se nalazi na Forbesovoj listi najbogatijih u Kini, osnovao je kompaniju 1995.

Skupocjena gesta primjer je rastuće ekonomske sile Kine, a Jinyuanov dar je veliki bonus i francuskoj ekonomiji.

Što ste vi dobili od svog šefa, ostavite komentar ili nam pošaljite mail na moj.report@novatv.hr?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene