Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dragovoljni povratak'

Platili im da napuste Francusku: Romi stigli u Sofiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva skupina od 13 bugarskih Roma protjeranih iz Francuske stigla je u petak navečer u Sofiju, rekla je glasnogovornica bugarskog ministarstva vanjskih poslova Vesela Černeva.

Ona je naglasila da je riječ o dragovoljnom povratku, a ne o izručenju. Francuska vlada pruža financijsku pomoć od 300 eura za odrasle i po 100 eura za djecu koji pristanu dragovoljno napustiti zemlju.

Pročitajte i ovo NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad" Rumunjska policija, ilustracija POTRAGA ZA TIJELOM Strava u Rumunjskoj: Pronašli izgrizenu ruku kraj rijeke, doznali da je riječ o ubojici

Povratak bugarskih Roma u zrakoplovu Air Francea nije bio ranije najavljen. U rujnu se očekuje dolazak još 28 bugarskih Roma, prema istim izvorima.

>> Francuska: U Rumunjsku poslano još 130 Roma

Francuska vlada donijela je niz strogih mjera prema Romima, ilegalnim imigrantima u Francuskoj, a od četvrtka je oko 210 osoba izručeno u Rumunjsku.

Državljani Bugarske i Rumunjske, koje su članice Europske unije, nemaju pravo boravka duljeg od tri mjeseca na francuskom teritoriju, osim ako imaju radnu dozvolu ili ako studiraju. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene