Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanjao suprugu i saunu

Planinar se izgubio u mećavi, palio novčanice dolara da se ugrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je američki planinar, koji se izgubio u dvodnevnoj mećavi na planini Mount Rainier u saveznoj državi Washington, rekao da je palio dolarske novčanice kako bi se ugrijao.

66-godišnji Yong Chun Kim iz Tacome izjavio je u utorak za postaju KOMO-TV u Seattleu da je sa sobom imao sredstvo za potpalu vatre te da je prvo spalio nešto lišća. Tada je počeo paliti osobne stvari: svoje čarape i novčanice od jednog i pet dolara iz novčanika.

Kim je također rekao da se stalno kretao kako bi sačuvao toplinu, a noću bi se skrio ispod stabla i sanjao svoju suprugu i toplu saunu, prenosi CBS News. Odvojio se od skupine planinara u subotu, a spašen je tek u ponedjeljak. Kim je bio u tako dobrom stanju kada je pronađen da nije morao ići u bolnicu već je umjesto toga otišao kući sa svojom obitelji.

Pročitajte i ovo Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem"

>> Preživio četiri dana u pustinji sa slomljenom nogom

Pripadnici gorske službe spašavanja stigli su u ponedjeljak kroz duboki snijeg do Kima na nepristupačnoj jugozapadnoj padini Mount Rainera, a potom su ga devet sati spuštali do ceste, rekao je glasnogovornik službe Lee Taylor. Taylor je izjavio za list News Tribune iz Tacome, u Washingtonu, da je Kim, inače iskusni planinar, bio budan, svjestan i stabilan kada ga je pronašla tročlana ekipa spasilaca.

Njegov nestanak prijavljen je u subotu nakon što se otklizao niz padinu i odvojio od skupine koju je vodio u području planine koje se naziva Paradise (Raj), oko 160 kilometara južno od Seattlea. Skupina je planinarila uz pomoć krplji za duboki snijeg, što je popularna zimska rekreacija u tom dijelu SAD-a na granici s Kanadom, a Kim je bio dobro opremljen za dnevni izlet, no nije imao opremu za prenoćiti, navodi CBS News. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene