Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jack Russell terijer

Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo nestalog planinara iz Colorada pronađeno je više od dva mjeseca nakon nestanka, a uz tijelo je ležao njegov pas koji je čudom preživio.

Planinar iz Colorada koji je nestao u kolovozu, pronađen je dva mjeseca nakon nestanka mrtav na krševitom vrhu Buena Vista na Stjenjaku. Uz njega je bio njegov pas koji je čudom preživio i mjesecima ostao uz tijelo svog preminulog vlasnika.

71-godišnji Rich Moore nestao je 19. kolovoza kada je planinario na 3800 metara visoki vrh Blackhead Peak zajedno sa svojim psom, Jack Russell terijerom Finneyjem.

Pročitajte i ovo Noa Marciano oglasio se IDF UZNEMIRUJUĆE Hamas objavio video taokinje kako čita poruku, a onda je šok došao na kraju: "Ovo je neljudski"

Nakon što je na početku planinarske staze pronađen njegov automobil, u opsežnu potragu tada su upućene brojne ekipe s potražnim psima, a poslan je i helikopter no niti nakon više od 2000 sati nisu ga uspjeli naći. Riječ je o vrlo nepristupačnom i šumovitom terenu velike površine, koje je omiljeno istraživačima prirode, ali su akcije spašavanja teške, izvijestila je lokalna policija.

Ipak, pravo čudo dogodilo se 30. listopada, dva mjeseca nakon nestanka. Lokalni lovac naišao je na Moorovo tijelo, a pored njega se nalazio živ pas Finney, koji puna dva mjeseca nije napustio svog vlasnika.

Ostaje nepoznato kako je pas uspio preživjeti dva mjeseca u divljini, no vjeruje se da je Finney, pasmine Jack Russell terijer, preživio oslanjajući se na svoje lovačke instinkte za hvatanje malog plijena. Priča Moora i Finneya dirnula je lokalnu zajednicu koja je psića proglasila herojem.

"Tako tužno, a opet tako lijepo da je mali Jack Russell ostao s njim svih ovih tjedana. Ponekad nas tragedije podsjećaju na vezu između čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja", komentirala je jedna lokalna stanovnica. "Ovaj vjerni pratilac ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem, dok nisu odveli i njega i njegovog najboljeg prijatelja".

Pročitajte i ovo Kenyatta Odom Uhićeni majka i njezin dečko Umrla u strašnim mukama: Otkriveni mučni detalji o djevojčici čije je tijelo pronađeno u betonu

Prema izvještaju Sjeverne službe za potragu i spašavanje okruga Chaffee, Moore nije bio spreman kada se popeo na vrh od gotovo četiri tisuće metara, u području jezera Cottonwood, u blizini Buena Viste. Moore je na sebi imao samo pamučnu majicu s kapuljačom, bio je bez vode i bez hrane.

Istražitelji nisu otkrili kako je umro, no ne sumnja se na nasilnu smrt, već se vjeruje da je bila riječ o iscrpljenosti. Njegovo tijelo pronađeno je na iznimno strmom dijelu kojem su spasioci pristupili helikopterom, spuštajući se s vrha.

Finney se nakon pregleda kod veterinara, ponovno ujedinio sa svojom obitelji, prenosi New York Post.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene