Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj tijekom prosvjeda

Plaćeni ubojice priznali da su smaknuli 17 od 43 nestala studenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica plaćenih ubojica priznali su da su smaknuli 17 od ukupno 43 studenta koji su prošlog tjedna nestali tijekom prosvjeda u Meksiku.

Informaciju je potvrdio državni odvjetnik koji je kazao da se strahuje kako tijela pronađena u masovnim grobnicama na jugu države Guerrero u nedjelju pripadaju upravo nestalim studentima, javljaju strani mediji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Prosvjed u Splitu - 5 SRIJEDA ISPRED SUDA Splićani u šoku, idu u prosvjed: "Zagreb ima svog Luku, Split sada ima svog. Koji grad je idući?"

Pronađeni ostaci trenutačno se ekshumiraju, a procjenjuje se da će za identifikaciju 23 pronađena tijela biti potrebno najmanje 15 dana. Neka od njih nađena su u izrazito lošem stanju, u dijelovima i s mnogobrojnim opeklinama.

Nestalo 43 studenta: Otkrivena masovna grobnica

Studenti su oteti iz autobusa u gradu Igualu koji se nalazi oko 200 kilometara od Meksiko Cityja. Prošlog tjedna ondje su se sukobili s policijom i naoružanim skupinama. Ubijeno je najmanje šest, a ranjeno 25 osoba. Svjedoci su ranije potvrdili da je policija odvela nestale studente, no njihovi roditelji za sada odbacuju mogućnost da su njihova tijela pronađena u grobnicama.

'Oni su mladi. Znamo da ih drže na životu', kazao je jedan otac i dodao da su nekim roditeljima pokazane slike ekshumiranih te da oni na njima nisu prepoznali svoju djecu.

Ako se spekulacija ipak pokaže istinitom, bit će ovo jedan od najgorih pokolja u Meksiku uz rat za drogu koji je od 2006. godine do danas odnio oko 80.000 života. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene