Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pjongjang sankcije smatra ratnim činom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik sjevernokorejskog veleposlanika pri UN-u, Han Song Ryol, izjavio je za da će Sjeverna Koreja moguće međunarodne sankcije smatrati "ratnim činom".

Ta je prijetnja izrečena u trenutku kada su SAD, Francuska i Japan predstavile Vijeću sigurnosti UN-a prijedlog rezolucije kojom se predviđaju financijske sankcije za Sjevernu Koreju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Glasovanje će biti u ponedjeljak, dok istovremeno traju napori,
posebno američki, da se pridobije potpora Kine i Rusije koji imaju pravo veta u Vijeću sigurnosti. 

Han je potvrdio kako njegova zemlja odbija sjesti za pregovarački stol o svom nuklearnom programu dok Washington ne ukine sankcije nametnute režimu u Pjongjangu zbog pranja novca.

- Prekid zamrzavanja financijskih sredstava u Macaou je minimum za nastavak pregovora, kazao je Han misleći na zamrzavanje sredstava službenog Pjongjanga u Banco Delta Asia u Macaou.

- Ako postoji takva volja, bit ćemo za pregovore bez obzira radi li se o bilateralnim pregovorima ili o okviru pregovora sa šest zemalja - dvije Koreje, SAD, Japan, Rusija, rekao je Han.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene