Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzet će potrebne mjere

Pjongjang oštro će reagirati na bilo kakvu osudu UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja oštro će reagirati na bilo kakvu osudu UN-a u pogledu ispaljivanja balističke rakete dugog dometa koje je izvedeno u nedjelju, izjavio je u utorak pomoćnik sjevernokorejskog veleposlanika pri UN-u Pak Tok-hun.

'Ako Vijeće sigurnosti poduzme bilo kakve mjere, smatrat ćemo to napadom na naš suverenitet. U tom ćemo slučaju mi odlučiti o predstojećem koraku, o potrebnim mjerama koje ćemo primijeniti', upozorio je. Članice Vijeća sigurnosti od nedjelje raspravljaju o najboljem načinu na koji bi odgovorili na sjevernokorejski potez, a Zapad ga smatra 'provokacijom' I kršenjem rezolucije 1718 koja Pjongjangu zabranjuje bilo kakve nuklearne testove ili ispaljivanja raketa.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

>> UN zasad bez izravnih akcija protiv Sjeverne Koreje

Zapad želi oštar odgovor i osudu sjevernokorejskog poteza, a Kina i Rusija se zalažu za suzdržanost, kako se ne bi kompromitirali šestostrani pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluotoka. Dvije se strane ne uspijevaju usuglasiti ni oko toga predstavlja li sjevernokorejsko ispaljivanje rakete kršenje rezolucije 1718.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene