Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zgrada ima 160 katova

PJEŠICE DO 'NEBA' Stanari Burja nisu plaćali pričuvu: Hoće li sad ostati bez lifta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada pitali kako je to živjeti u Burj Khalifu – najvišoj zgradi na svijetu? Pa, ako se doista zaustave liftovi, to i ne zvuči baš primamljivo.

Stanarima Burj Khalifa, najviše zgrade na svijetu koja ima 160 katova prijeti isključenje klima uređaja, ali i nešto još gore – isključenje liftova. Sad zamislite  Naime, stanari nisu redovito plaćali pričuvu pa su upozoreni da bi mogli ostati bez liftova i ostalih pogodnosti u zgradi, piše CNN.

'Pozivam sve stanare da plate troškove usluga kako bi se osiguralo besprijekorno upravljanje zajedničkim prostorijama i drugim sadržajima', kazao je glasnogovornik Emaar Propertiesa – tvrtke koja je zadužena za održavanje zgrade.

Pročitajte i ovo Ugradnja dizala u stambene zgrade - 4 PODJELE MEĐU STANARIMA Stanari zgrade na zagrebačkom Jarunu grade dizalo, ali moći će ga koristiti samo neki: "O meni ovisi hoću li dati nekome ključ ili neću" Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Nevjerojatna situacija Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: "Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom"

Dubai se širi u nebo: Grade novi toranj visok preko 1.000 metara

Naime, iz tvrtke su više puta upozoravali neodgovorne stanare, ali bez uspjeha. Neki stanari nisu platili pričuvu od 2012. godine pa im je prekipjelo. U pismu koje su poslali svim stanarima, upozorili su ih da će svima onima koji ne plate svoje obveze blokirati čip kartice te da neće moći ući u svoje garaže, ni koristiti teretanu, bazen i teniske terene. 'Vlasnici koji redovito plaćaju svoje obveze će moći bez ikakvih problema pristupiti svemu', kazao je Emaar.

Prema podacima Agencije za nekretnine u Dubaiju, u zgradi je 900 luksuznih apartmana. Apartmani s jednom sobom se iznajmljuju za 55.000 dolara godišnje. Iznos se mora uplatiti unaprijed i u cijelost. Tome se pridodaju i troškovi održavanja od 25.000 dolara godišnje.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene