Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresi, požari, oluja i poplave

VIDEO: Pješčana oluja zamela Sydney

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski najveći grad Sydney zameten je crvenim pijeskom kojeg je snažan vjetar donio iz pustinje. Pješčana oluja poremetila je internacionalne zrakoplovne letove, a i trajekti promet je u zastoju.

Hitne službe zatrpane su pozivima ljudi koji imaju problema s disanjem, a starijima i djeci preporučeno je da ne napuštaju domove, piše BBC. Većina stanovnika Sydneya na ulicu ne izalazi bez zaštitne maske.

Pročitajte i ovo Ilustracija nevrijeme u Sydneyju Udario ih grom: Četiri osobe pronađene bez svijesti, prevezli ih u bolnicu Slika nije dostupna Generalno čišćenje u Sydneyju VIDEO: Pješčana oluja Australiji prouzročila milijunsku štetu

'Boja je bila nevjerojatna. Imam 72 godine i nikada nešto slično nisam vidio u životu',. rekao je stanovnik Sdyneya novinaru AP-a.  Australska meteorološka služba upozorila je građane na snažan pješčani vjetar koji doseže brzinu i do 65 km/h. Prognoza predviđa da će pješčana oluja danas poslijepodne oslabjeti. Novinar BBC-a istakao je kako zadnja 24 sata nije bilo lako živjeti u Australiji koju su u to vrijeme pogodio potres, pješčana oluja, požari i poplave.

Sjeverno od Queenslanda na nekolikio područja zabilježeni su požari koji se visokih tempepratura i sušnopg vremena šire. Državu Victoria jučer su pogodila dva manja potresa, a počela je padati i jaka kiša zbog koje vlasti strahuju da bi moglo doći do odrona zemlje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene