Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na litvanski brod

Pirati oteli petoricu mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litavski teretni brod napadnut je u nigerijskim vodama i oteta su petorica njegovih mornara, priopćilo je u utorak litavsko ministarstvo vanjskih poslova.

Brod-hladnjaču Saturnas napali su nepoznati naoružani muškarci. Otmičari su odveli petoricu mornara u nepoznatom pravcu, dodaje se u priopćenju. ‘Ostala devetorica članova posade nisu ozlijeđena u napadu’, po istom izvoru. Brod je u vlasništvu privatne tvrtke ‘Limarko laivininkystes’. Svi članovi posade su litavski državljani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaki brod bio je sumnjiv Deset dana pakla za 1900 putnika: Zaputili se na krstarenje iz snova, a zatim su čuli dramatičnu obavijest kapetana Slika nije dostupna Revolucija u tijeku Nije šala: Velike su šanse da će Island u subotu preuzeti gusari!

>> Gusari primili otkupninu i pustili belgijski brod Pompei

Motivi nepoznati

‘Brod i teret koji je prevozio nisu oštećeni, a motivi otmice zasad nisu poznati. Napad se dogodio u noći na utorak. Ne mogu reći ništa više, jer nemamo više informacija’, rekao je predsjednik brodara Vytautas Lygnugaris, kako je prenijela baltička agencija BNS. Prošlog mjeseca nigerijski borci iz najveće naoružane skupine na jugu Nigerije bogatom naftom, Menda, pustili su na slobodu šestoricu stranih mornara s kemijskog tankera Sichem Peacea koje su početkom srpnja zarobili u delti Nigera, gdje su otmice česta pojava. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene