Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pinochetov agent dobio šest godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Čilea osudio je na šest godina zatvora umirovljenog generala Sergia Arellana Starka za likvidacije četvorice političkih protivnika tijekom diktature Augusta Pinocheta (1973.-1990.) u sklopu afere 'Karavane smrti'.

Arellano Stark je jedan od glavnih agenata hunte koja je vodila karavanu smrti, vojni odred koji je pogubio 75 političkih zatvorenika u listopadu 1973.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) spremni surađivati s britancima Rusi pokrenuli vlastitu istragu o pokušaju ubojstva Julije Skripal i Nikolaja Gluškova Slika nije dostupna TAJNI ŽIVOT TRENUTAK OLAKŠANJA 'Majci i ocu sam priznao čime sam se bavio tek prošlog tjedna'

U lipnju ove godine bivši šef tajne policije čileanskog diktatora, general Manuel Contreras je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva generala Carlosa Pratsa i njegove supruge 30. rujna 1974. u Buenos Airesu.

General Contrera, bivši šef tajne policije Dina-e bio je već u zatvoru zbog kršenja ljudskih prava.

General Pinochet, čiji je režim odgovoran za smrt i nestanak više od 3.000 ljudi, umro je u prosincu 2006. u 91. godini ne dočekavši suđenje za zločine koji su počinjeni za vrijeme njegove vladavine

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene