Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne predstavljaju sigurnosni rizik'

Piloti smiju piti antidepresive i letjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) objavila je da pilotima koji koriste antidepresive ukida zabranu letenja.

FAA je priopćila da moguće popratne pojave kod uzimanja antidepresiva, poput pospanosti, ne predstavljaju sigurnosni rizik.

Pročitajte i ovo Angelo Niko Grubišić (Foto: Profimedia) u saudijskoj arabiji Tijekom leta poginuo dizajner letačkih odijela Niko Grubišić: "Stradao je dok je radio što je najviše volio" Ljekarna, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Raste i crno tržište recepata Postaje li Hrvatska država na antidepresivima? Sve više Hrvata traži pomoć psihijatra

Dosadašnja zabrana zahvaćala je čak 10.000 pilota, a ukinuta je na traženje sindikata koji predstavlja vlasnike zrakoplova, pilote i posade. FAA je objavila da su istraživanja koje je provela dovela do boljeg razumijevanja depresije i lijekova za liječenja tog stanja.

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, i od tada će piloti moći dobiti dopuštenje za korištenje jednog od četiri lijeka - Prozaca, Zolofta, Celexe ili Lexaproa. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene