Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Posjetio 41 liječnika

Pilot ubojica patio je od teških psihičkih bolesti: 'Bio je neposoban za upravljanje avionom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andreas Lubitz zbog psihičkih bolesti nije bio sposoban za upravljanej avionom

Kopilot zrakoplovne tvrtke Germanwings Andreas Lubitz, koji je 24. ožujka namjerno odveo u smrt 150 putnika i članova posade na letu A320, srušivši zrakoplov u francuskim Alpama, "u pet je posljednjih godina posjetio 41 liječnika", od kojih je kod njih sedmero na pregledu bio u mjesecu koji je prethodio nesreći, izvijestio je u četvrtak tužitelj iz Marseillea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pad aviona u Alpama KONAČNO IZVJEŠĆE Uznemirujući detalji zbog kojih će se mnogi zabrinuti Slika nije dostupna Srušio zrakoplov OTKRIVENO 'ZAŠTO' Objavljen posljednji e-mail pilota koji se zabio u planinu i ubio 149 ljudi

Lubitz "koji je stalno bio zabrinut zbog svog zdravlja", patio je od teške depresije, od "psihoze koju su pratile životne poteškoće", objasnio je na konferenciji za novinare u Parizu tužitelj Brice Robin, nakon susreta s članovima obitelji žrtava nesreće.

Je li se Andreas Lubitz u zadnjem trenutku predomislio i pokušao izravnati zrakoplov?

Brice je rekao i da je Lubitz imao problema s vidom te da je zbog dugogodišnjih zdravstvenih problema, među kojima je naveo i depresiju, bio nesposoban za upravljanje zrakoplovom.

Istaknuo je da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza o potencijalnom nemaru u postupku protiv Lufthanse ili njezine podružnice Germanwingsa, no unatoč tomu, i dalje se istražuje jesu li unutar tvrtke počinjene pogreške.

U nesreći zrakoplova A320 njemačkog niskotarifnog prijevoznika Germanwingsa u francuskim Alpama 24. ožujka poginulo je 150 osoba, od kojih 72 Nijemca. Istraga je utvrdila da je letjelicu namjerno srušio njemački kopilot Lubitz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene