Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pilot se pravio važan pa izazvao paniku na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici Airbusa A380 na letu iz Manchestera u Pariz tvrde da su doživjeli pravu dramu, i to samo zato što se pilot odlučio pohvaliti 13-godišnjem dječaku i umalo izazvao zrakoplovnu nesreću.

Drama je počela kada se Airbus A380 koji je prevozio 143 putnika i šest članova posade počeo spuštati u Pariz u nedjelju ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u avionu Pilot prigušio svjetla i počeo gledati sadržaj koji je šokirao putnika: Otišao je na WC i nakon toga zaspao Slika nije dostupna Sindikat francuskih pilota 'Ne letite A330 i A340 dok se ne promjene mjerači brzina'

Uplašeni putnici tvrde da je u nedjelju avion na letu iz Manchestera u Pariz iznenadno promjenio visinu za 3,500 metara, jer se pilot hvalio dječaku koji se nalazio s njim u kokpitu.

Pilot je odjednom skrenuo ulijevo na 10,000 metara visine, a posada je navodno objavila da se zrakoplov previše prebližio drugom avionu koji se nalazio isred njih.

Air France pokrenuo je istragu nakon što su se putnici koji su sjedili u prednjem dijelu aviona žalili da su vidjeli jednog člana posade da francuskog dječaka koji je imao oko 13 godina odveli u kokpit.

Putnik Shaun Robinson, iz Rossendalea, rekao je da se avion zaljuljao i preplašio putnike koji su u panici počeli moliti.

'Pilot se očito hvalio tom dječaku', rekao je Robinson koji je avionom putovao poslovno.

Putnici kažu da su mogli vidjeti kako pilot radi opasne manevre u lijevo nakon čega se dječak vratio na svoje sjedalo. Uslijedili su zvukovi za uzbunjivanje koji su dolazili iz kokpita.

'Čuli smo alarm, a dva člana posade, jedna žena i jedan muškarac koji su sjedili ispred mene, a na licima im se vidjelo da se veoma boje. Nakon što smo se naglo popeli, pilot nam je rekao da smo bili preblizu avionu ispred nas i kontrola leta ga je zamolila da promjeni visinu', rekao je Robinson.

'Air France ove optužbe shvatio je vrlo ozbiljno i istražujemo što se dogodilo', rekao je glasnogovornik Air Francea.

Primanje putnika u kokpit protivi se pravilima zrakoplovstva koja su nametnuta nakon napada na američke Blizance 11. rujna 2001.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene