Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriv sustav za izbacivanje

Pilot RAF-a poginuo sjedeći u avionu na tlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo par mjeseci nakon fatalne nesreće u kojoj je poginuo pilot britanskih Red Arrowsa (Crvenih strijela), jučer se dogodila nova tragedija u njihovoj eskadrili.

Poručnik Sean Cunningham poginuo je sjedeći u kokpitu svojeg zrakoplova, koji čak nije ni bio u zraku, prenosi Daily Mail. Iz zasad neutvrđenog razloga, došlo je do izbacivanja njegovog sjedala iz kokpita, dok je on sjedio u njemu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Arizoni VIDEO Srušio se balon na vrući zrak: Četiri su osobe poginule, jedna je teško ozlijeđena Greška na zrakoplovu Drama na nebu VIDEO Učitelj fizike o važnom pronalasku: ''Bilo je nevjerojatno da se ta stvar koju su tražili cijeli vikend našla u mom dvorištu''

Cunningham je izbačen preko 60 metara u zrak i pao je na tlo jer se nije otvorio padobran, koji bi mu u normalnim okolnostima trebao spasiti život. Hitna pomoć stigla je na mjesto nesreće vrlo brzo, a 35-godišnji pilot izgubio je bitku za život nedugo nakon što je helikopterom prebačen u bolnicu.

Royal Air Force (RAF) jučerašnji dan nazvao je 'crnim danom za Crvene strijele'. Ove godine, još u kolovozu, poginuo je tijekom akrobatskog leta eskadrile i 33-godišnji pilot Jon Egging pa je ova nova tragedija tim veća za čitav tim i RAF.

Prošle godine RAF je prizemljio čitavu flotu od 126 Hawk T-1 mlažnjaka, koje koriste Crvene strijele za svoje akrobacije. Razlog je bio kvar na sustavu za izbacivanje iz zrakoplova. 'Ako sustav za izbacivanje radi normalno, čak i ako je zrakoplov na tlu, pilot bi trebao ostati živ', rekao je za Daily Mail izvor iz RAF-a.

Za tragično poginulog Cunninghama biti dio Crvenih strijela, kako je sam priznao, bilo je ostvarenje dječačkog sna. U priloženoj video snimci iz ove godine pogledajte kako Crvene strijele izgledaju u svojem najboljem izdanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene