Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pijani tinejdžeri ženu silovali, pretukli i bacili u rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje pijanih tinejdžera brutalno je silovalo, a zatim ubilo majku dvoje djece te ju bacilo u rijeku i kasnije se prijateljima pohvalilo svojim čiinom.

Helen Maughan, stara 24 godine, plutala je polugola rijekom dva dana prije nego što je njezino tijelo pronašla policija. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobično ponašanje Društvenim mrežama širi se neobičan trend tinejdžera: Stručnjakinja objasnila što se događa Ilustracija Policija na nogama Užas u Švedskoj: Upucana tri tinejdžera, prevezeni su u bolnicu

Ubojice tinejdžeri, u dobi od 13 i 16 godina, koji zbog pravnih razloga ne smiju biti imenovani, otkriveni su nakon što su se prijateljima hvalili zločinom kojeg su počinili.

Kada su uhićeni, danas 14-ogodišnjak i 17-ogodišnjak, međusobno su se počeli okrivljavati za mlaćenje do smrti 24-godišnje žene, koje se dogodilo 18 mjeseci ranije. 

Na suđenju nasilnim mladićima rekonstrukcija je pokazala da su momci zajedno sa svojim prijateljima dan kada se zločin dogodio počeli ispijajući vino i pivo na klupici uz rijeku.

Tada im je prišla Helen i zatražila ih da njoj daju nešto alkohola.  Optuženi 13-godišnjak policiji je ispričao da je Helen zatim od njega, prije nego što mu je ponudila seks, tražila poljubac. 

Mladić tvrdi da je ponudu odbio, no stariji momci postali su ljubomorni što djevojka njima nije ponudila isto te stali na nju nasratati uslijed čega je Helen oborena na tlo. Ispričao je policiji da je djevojka vrištala, a njegov prijatelj lupao ju je šakama po licu najmanje 20 puta. Krv joj je išla iz nosa i iz ustiju, a i napadač je sav bio okrvavljen.

Mlađi dječak ispričao je policiji kako je 17-godišnjak žrtvu počeo seksualno zlostavljati. Tada je njezino tijelo odvukao dva metra od vode te od njega tražio da mu pomogne. Tvrdi da je on to odbio. 

No, kada je stariji dječak uhićen, on je ispričao policiji da je njegov mlađi prijatelj ljubio Helen u usta. Tvrdi da je to zadnje čega se on sijeća prije nego što je popušio joint.

Poslije toga prvo što je vidio bio je prizor u kojem njegov prijatelji mladu ženu bacaju u rijeku držeći je za gležnjeve. 

No, porota tvrdi da su se obojica mladića hvalila zločinom. Stariji je ispričao prijatelju kako je teško ozlijedio djevojku te da ne zna je li još bila živa prije nego što ju je bacio u rijeku. Mlađi se također hvalio počinjenim zlodjelom. 

Forenzičkim vještačenjem utvrđeno je da je tijelo gđice. Maughan udareno 22 puta te da je nesretna djevojka bila još uvijek živa kada je bačena u rijeku. Patolog je utvrdio da je tijelo u rijeku bačeno, jer na njemu nema tragova odvlačenja u vodu.

Na suđenju je zaključeno da su u ubojstvu sudjelovala oba tinejdžera; možda je jedan od njih bio vođa, no drugi ga je slijedio. 

Suđenje se nastavlja, a oboje tinejdžera negira ubojstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene