Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slici ljubavnica

Picassova slika prodana za 221 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'La Lecture', platno na kojem je Picasso naslikao svoju ljubavnicu i muzu Marie-Therese Walter, prodan je na dražbi Sotheby'sa u Londonu za 25,24 milijuna funti (221,2 milijuna kuna).

'La Lecture' je bilo jedno od najvažnijih izložaka dražbe i premašilo je procjenu od 12-18 milijuna funti. Na slici je prikazana je mlada Picassova ljubavnica Marie-Therese Walter, sanjiva, izgubljena u mislima, s otvorenom knjigom na koljenima.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika

Picasso, koji je krio tu vezu zbog godina djevojke (17 godina kad ju je sreo 1927. na izlazu iz podzemne željeznice) i jer je bio oženjen za plesačicu Olgu Koklovu, u nekoliko je dana 1932. naslikao dva kultna portreta Marie-Therese: 'La Lecture' i 'Le Reve'.

>> Portret Picassove ljubavnice Marie prodavat će se za 27 milijuna doalra

Po priopćenju Sotheby'sa, sedmero ljudi natjecalo se za sliku, a pobjednička ponuda stigla je telefonom. Natjecanje za Picassa trajalo je ukupno šest minuta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene