Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slici ljubavnica

Picassova slika prodana za 221 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'La Lecture', platno na kojem je Picasso naslikao svoju ljubavnicu i muzu Marie-Therese Walter, prodan je na dražbi Sotheby'sa u Londonu za 25,24 milijuna funti (221,2 milijuna kuna).

'La Lecture' je bilo jedno od najvažnijih izložaka dražbe i premašilo je procjenu od 12-18 milijuna funti. Na slici je prikazana je mlada Picassova ljubavnica Marie-Therese Walter, sanjiva, izgubljena u mislima, s otvorenom knjigom na koljenima.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku

Picasso, koji je krio tu vezu zbog godina djevojke (17 godina kad ju je sreo 1927. na izlazu iz podzemne željeznice) i jer je bio oženjen za plesačicu Olgu Koklovu, u nekoliko je dana 1932. naslikao dva kultna portreta Marie-Therese: 'La Lecture' i 'Le Reve'.

>> Portret Picassove ljubavnice Marie prodavat će se za 27 milijuna doalra

Po priopćenju Sotheby'sa, sedmero ljudi natjecalo se za sliku, a pobjednička ponuda stigla je telefonom. Natjecanje za Picassa trajalo je ukupno šest minuta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene