Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UVJEREN U POBJEDU

Porošenko najavio skore referendume o ulasku Ukrajine u EU i NATO

Petro Porošenko (Foto: AFP)
Petro Porošenko (Foto: AFP) Foto: Afp
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najavio je u petak održavanje "u vrlo skoroj budućnosti" referenduma o prijemu u EU i NATO, izrazivši uvjerenje da će "da" pobijediti, što bi moglo još više pogoršati njegove odnose s Moskvom.

"U vrlo skoroj budućnosti u Ukrajini će se organizirati referendumi" o prijemu u EU i NATO, kazao je u petak predsjednik Petro Porošenko ne navodeći točan datum.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom Ilustracija Tenzije i težnje Ako Ukrajina izgubi rat, mađarski krajnji desničari žele dio teritorija: ''Naša poruka je vrlo jednostavna''

"Uvjeren sam da ukrajinski narod podržava moju inicijativu", kazao je on, obećavši "premoćno pozitivan" rezultat referenduma o prijemu u EU, te ocijenio da je njegova zemlja "čvrsto angažirana u procesu euroatlantske integracije".

Po anketi koju su krajem listopada i početkom studenoga provela tri ukrajinska instituta, 56 posto Ukrajinaca sklono je ulasku u EU.

Oko 43 posto njih izjašnjava se za prijem u NATO, 33 posto ih je protiv, a 13 posto ih se ne izjašnjava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene