Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni cilj

Novi izazov za malenu alpinisticu: Želi osvojiti najviši vrh sjeverne Afrike, a tek joj je pet godina

Jebel Toubkal
Jebel Toubkal Foto: Getty Images
Petogodišnja djevojčica osvojila je tri najviša vrha Engleske, Škotske i Walesa, a novi je izazov penjanje na planinu Toubkal u Markoku.

Petogodišnja djevojčica Seren Price želi dosegnuti nove visine penjanjem na najvišu točku sjeverne Afrike. Do sada se već popela na tri najviše točke Škotske, Engleske i Walesa i tako prošle godine postala najmlađa osoba koja je završila britanski izazov Tri vrha za manje od 48 sati.

Penjačka karijera ove djevojčie počela je kada je imala samo tri godine, a popela se na tri velška vrha, na ruti dugoj 17 kilometara, prenosi BBC. Najviše točke Engleske, Škotske i Walesa, rutu dugu 23 kilometra, prešla je s pet godina, a najdraži dio tog pothvata bili su joj "pogledi" i druženje s ocem alpinistom.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Slavoniji Vlak naletio na prazan automobil i iskliznuo iz tračnica: Uhićen mladi vozač

Seren i njezin otac Glyn Price (44) sada se planiraju popeti na planinu Toubkal u Maroku. 

Kada su planirali svoj izazov na tri najviša vrha Škotske, Engleske i Walesa, obitelj Price odlučila ga je iskoristiti kao priliku za prikupljanje sredstava za poseban cilj.

Pročitajte i ovo Plaža u Crnoj Gori dok se orila jugoslavenska himna Hej, Slaveni "Svaki dan točno u 18:00" VIDEO Na plaži počela svirati jugoslavenska himna, pogledajte što je uslijedilo

Željeli su se odužiti dječjoj bolnici u Birminghamu gdje je Seren boravila kao nedonošče.

"Učinili su izvanredna čuda s njom. Oni su briljantna bolnica", rekao je bivši vatrogasac Glyn iz Llangennecha.

Pročitajte i ovo OB Zadar Kap koja je prelila čašu Skandal u zadarskoj bolnici? "Medicinske sestre na društvenim mrežama objavljuju kako se alkoholiziraju u smjeni"

Cilj je bio prikupiti 100 funti (115 eura), a umjesto toga dobili su više od 7000 funti. Seren je ušla i u uži izbor na dodjeli nagrada JustGiving u londonskom Roundhouseu.

Kad odraste, Seren želi biti rock zvijezda i liječnica. Liječničku karijeru je pak već započela tijekom uspona na Ben Nevis, najviši vrh Škotske, kad je upozorila oca da moraju pomoći iscrpljenoj alpinistici. Pozvali su gorsku službu spašavanja te pomogli penjačici stići do lokacije gdje ju je mogao preuzeti helikopter.

Pročitajte i ovo Papa Franjo s novinarima u avionu Papa o ženama i LGBT osobama u Crkvi: "Crkva je otvorena za sve, ali..."

Glynu avanture nisu strane jer je mnoge grupe vodio na izazov Tri vrha.

"Mislili smo da bi to bilo dobro iskustvo za Seren i dobra prilika za nju da prikupi novac za odabranu dobrotvornu organizaciju", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene