Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni emigranti

Petero umrlo u gumenom čamcu na putu iz Afrike u Španjolsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je u nedjelju da je petero ljudi poginulo u pokušaju da malenim i oštećenim gumenim čamcem dođu iz sjeverne Afrike u Španjolsku.

Regionalni predstavnik ministarstva Antonio Cruz rekao je da su spasilačke ekipe u subotu u 16 sati dobile obavijest o čamcu uz obalu Motrila te da odonda traje akcija spašavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća

Po Cruzovim riječima, kad su pripadnici obalne straže prišli čamcu, otkrili su da su dijelovi gumenjaka ispuhani. Putnici u čamcu ustali su kad su vidjeli spasioce, pa su neki popadali u more.

Iz Sredozemnoga mora izvučena su trupla triju žena i dvoje male djece, a spasioci su odveli dvadeset i trojicu muškaraca i jedno dijete na obalu. Pet je osoba završilo u bolnici, rekao je Cruz. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene