445917
445917
445917
445917
445917

Perkovićevi odvjetnici službeno najavili žalbu na presudu

  • , 08.08.2016., 13:23
  • Autor:
  • komentara

Obrana Josipa Perkovića službeno je najavila žalbu na odluku suda u Muenchenu kojom su Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

 
 
 
 
Josip Perković s odvjetnikom Antom Nobilom (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL)
Josip Perković s odvjetnikom Antom Nobilom (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL)

Obrana Josipa Perkovića i službeno je najavila žalbu na odluku suda u Muenchenu kojom su Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

"Kolega Richard Beyer u petak je službeno sudu u Muenchenu najavio ulaganje žalbe pri Vrhovnom saveznom sudu kada bude dostavljen tekst presude“, rekao je Hini Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

Dodao je da bi do samog ulaganja žalbe moglo proći nekoliko mjeseci koliko treba za sastavljane pismenog obrazloženja presude i njezin prijevod na hrvatski.

"Računam da bi to moglo biti negdje u prosincu“, rekao je Nobilo.

Nakon uručenja pismene presude odvjetnici imaju mjesec dana za ulaganje žalbe pri Vrhovnom saveznom sudu.

Tek nakon pravomoćne presude tog suda osuđeni Perković i Mustač mogli bi biti prebačeni na odsluženje kazne u Hrvatsku. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se