Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Izraela

Peres: Dolazi kraj vladavine diktatora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Shimon Peres je u programu javnog radija izjavio kako smatra da su pobune koje su nedavno zahvatile više zemalja Bliskog istoka pokazatelj da dolazi kraj vladavine diktatora.

'Očito je da na Bliskom istoku nijedan diktator više ne može biti miran. Oni će od sada morati dati odgovor na ono što svijet vidi na svojim tv-ekranima - siromaštvo, represiju, korupciju... Danas je sve postalo toliko transparentno da diktatorima ne preostaje više nijedno mjesto gdje bi se mogli skriti', rekao je Peres.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Slika nije dostupna Benedikt XVI. i Peres razgovarali o miru na Bliskom istoku

>> Gadafijev sin zaprijetio: 'Bit će gore nego u Jugoslaviji'



Ministar regionalnog razvoja i zamjenik premijera Sylvan Shalon ponovno je osudio Irance. 'Činjenica da Iranci danas pokušavaju zauzeti aktivniju ulogu u u svim pobunama koje se događaju u ovoj regiji trebalo bi dovesti do jednoga zaključka: svijet bi se trebao ujediniti kako bi se spriječilo da Iranci ovu regiju pretvore u neprijateljsko područje te da stave svoju 'šapu' na sve izvore nafte u predstojećih 150 godina', kazao je.

'Činjenica je da je domino učinak dotaknuo i Libiju te se postavlja pitanje - tko će biti glavni na Bliskome istoku', dodao je Shalom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene