Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko naoružanje

SAD planira intenzivne trodnevne napade na Siriju?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon priprema dulje i intenzivnije napade na Siriju od prethodno predviđenih, oni bi trebali trajati tri dana i imati za metu mnogo više ciljeva, objavio je Los Angeles Times.

Američki stratezi odlučili su se za masivan napad krstarećim projektilima nakon kojeg bi brzo slijedili drugi napadi na promašene mete i one koje nisu uništene u početnom napadu, po dužnosnicima Pentagona na koje se poziva list.

Dvojica američkih časnika kazala su za list da je Bijela kuća zatražila širi popis ciljeva, 'mnogo više' od otprilike 50 koliko ih je bilo na početnom popisu.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Kerry: SAD ne može obećati da će čekati UN-ovo izvješće

Pentagon zbog toga razmatra i korištenje bombardera, uz pet ratnih brodova koji se nalaze u istočnom Sredozemlju.

Sirija je također u dometu nosača zrakoplova USS Nimitz u Crvenom moru, u čijoj su pratnji jedna krstarica i tri razarača, a s kojih također mogu biti lansirani krstareći projektili.

'Bit će nekoliko valova napada i procjena situacije nakon svakog, ali sve u roku 72 sata i jasnim znakom da smo završili', rekao je časnik upoznat s vojnim planovima.

'Ako ne poduzmemo ništa, šaljemo poruku da nam nije stalo'

Govoreći o situaciji u Siriji, John Kerry, glavni tajnik SAD-a rekao je da 'ako SAD ne poduzme ništa, šalje poruku da im nije stalo' i stoga moraju djelovati u Siriji.

Bashar al-Assad barem je 11 puta koristio kemijsko oružje, rekao je Kerry nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Katara, koji je SAD-u dao podršku u napadu na Siriju.

'Predsjednik Sirije ima jedne od najvećih zaliha kemijskog oružja u svijetu i nema namjeru pregovarati. To oružje će koristiti ponovno', rekao je Kerry. (D.Ba. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene