Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio Pentagon

Rusija gomila snage na granici Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je na granici s Ukrajinom nagomilala više postrojbi i opreme nego ikada od početka krize Kijeva i proruskih separatista, naveo je Pentagon u četvrtak.

"Ruske snage raspoređene duž granice imaju izvanredne kapacitete, njihov potencijal uništenja je bez presedana", rekao je pukovnik Steven Warren, glasnogovornik američkog ministarstva obrane, dok je u Walesu počeo summit NATO-a čijim raspravama dominira ukrajinska kriza.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

"Tu su kopnene postrojbe, veća koncentracija topništva, veća koncentracija protuzračne obrane, veća koncentracija raketa", nabrojao je pukovnik Warren koji je precizirao da je duž granice raspoređeno više od 10.000 ruskih vojnika, te zaključio da su "jako zabrinuti".

Slovački premijer protiv sankcija Rusiji

Summit NATO-a, u čijem se sastavu ne nalazi Ukrajina, namjerava poslati oštru poruku Rusiji, optuženoj da pojačava napetosti i podržava proruske separatiste na istoku zemlje.

Tijekom dana ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je najavio da bi u petak s pobunjenicima trebao biti potpisan dogovor o prekidu vatre. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene