Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak da slabi

Pentagon: Gadafi naoružava dragovoljce protiv pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pukovnik Moamer Gadafi naoružava civile 'dragovoljce' kako bi se borili protiv pobunjenika, rekao je visoki dužnosnik Pentagona, viceadmiral Bill Gortney koji to tumači kao znak slabljenja libijskih snaga.

'Danas smo doznali da je počeo naoružavati, kako on kaže, dragovoljce kako bi se borili protiv oporbe', rekao je viceadmiral Gortney iz američkog združenog glavnog vojnog stožera na tiskovnoj konferenciji. 'Nisam sasvim siguran da su to doista dragovoljci i ne znam koliko njih će moći unovačiti, ali je znakovito da smatra nužnim tražiti pojačanje među civilima', dodao je.

Pročitajte i ovo Libijska milicija (Foto: AFP) Smrt strijeljanjem U Libiji 45 pripadnika milicije osuđeno na smrt zbog ubijanja prosvjednika za vladavine Moamera Gadafija Slika nije dostupna Pukovnikova osveta Gadafija svi napuštaju: U Benghaziju dvije tisuće mrtvih?

>> FOTO: Pogledajte direktan saveznički pogodak Gadafijevog tenka

Zračne operacije su se pojačale u zadnja 24 sata, sa 153 polijetanja zrakoplova, napose radi pružanja potpore civilima koji su meta napada libijskih snaga. Općenito gledano, libijska vojska je znatno oslabljena, smatra viceadmiral: 'Gadafi više gotovo i nema protuzračne obrane i ima samo ograničenu sposobnost zapovijedanja i pružanja potpore svojim snagama na terenu'. Njegovi zrakoplovi više ne mogu letjeti, brodovi su mu u lukama, zalihe streljiva se i dalje uništavaju, komunikacijski tornjevi su srušeni, a zapovjedni bunkeri su postali neupotrebljivi', razložio je. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene